Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Wat is het mannelijke organisme?

De mannelijke climax begrijpen

Hoewel het eenvoudig lijkt, is het mannelijke orgasme eigenlijk een complex proces. Mannen voeren een orgasme uit door een reeks van fases in samenwerking met enkele organen, zenuwen, hormonen en bloedvaten. Het typische resultaat is ejaculatie van vocht (door sterke spiercontracties) dat sperma kan bevatten.

Een kijkje achter de schermen van het mannelijke orgasme

Testosteron is de brandstof van deze werking die leidt tot een orgasme. Testosteron is een hormoon dat door de testikels wordt geproduceerd. De testikels maken ook elke dag miljoenen zaadcellen, die gemengd wordt met een witte vloeistof en eiwitrijk is. Het sperma wordt door deze vloeistof gevoed, zodat ze voor een beperkte tijd na de ejaculatie kan overleven. Het sperma, de vloeistof vermengd met zaadcellen, beweegt zich tijdens het orgasme via de urethra naar de penis. Het verlangen naar seks wordt bij de man bepaald door het testosteron en psychologische factoren.

De rol van testosteron en seksueel verlangen in een mannelijk orgasme

Testosteron is de belangrijkste factor in het stimuleren van het seksueel verlangen, zegt Michael Ingber, MD, een arts in urologie en vrouwelijke bekkengeneeskunde en reconstructieve chirurgie aan het Atlantic Health System in Morristown, New Jersey, en lid van de International Society for the Study of Women's Seksuele gezondheid. Het libido of seksueel verlangen is de startknop in het in werking zetten van het volledige proces dat tot een orgasme zal leiden. Als een man geen geslachtsdrift heeft, bijvoorbeeld als hij klinisch lage testosteron heeft of lijdt aan neerslachtigheid, reageert zijn lichaam misschien niet op seksuele prikkels en kan hij misschien geen orgasme ervaren.

Het mannelijke orgasme: het proces om klaar te komen

De fases die een man naar een succesvol orgasme leiden bestaan uit:

Prikkeling

De seksuele interesse wordt opgewekt door iets wat de man ziet. Die perceptie roept de hersenen op om een ​​signaal via het ruggenmerg naar de penis te sturen, waardoor er een erectie ontstaat. De penis komt in erectie van zodra het bloed het sponsachtig weefsel heeft gevuld in zijn schacht. Dit is het moment waarop de man zich voorbereidt op een orgasme, dat enkele seconden tot een paar minuten kan duren. De spierspanning neemt nog meer toe en onvrijwillige lichaamsbewegingen nemen het roer over. De hartfrequentie van de man neemt toe tussen 150 en 175 slagen per minuut. Er kan een heldere vloeistof uit de urethra stromen. Deze pre-ejaculatie is bedoeld om de pH-waarden van de urinebuis aan te passen, waardoor de overlevingskans van het sperma verhoogt.

Orgasme

Het orgasme verloopt in twee etappes, de seksuele prikkeling en nadien de uitscheiding van het sperma. Bij de prikkelingsfase bereikt de man ejaculatoire onvermijdelijkheid, het 'punt van geen terugkeer'. Het sperma is klaar voor ejaculatie. De ejaculatie vindt plaats in een reeks snelvuurcontracties van de spieren rond de penis en anus. Ongedwongen bekkenstuwing kan ook voorkomen. De zenuwen zorgen ervoor dat de samentrekkingen van de spieren berichten van genot naar het brein van de man sturen.

Herstelfase

Na de ejaculatie begint de penis zijn erectie te verliezen. Meteen na het orgasme is de penis nog half in erectie, wat overblijft verdwijnt snel daarna. Mannen kunnen zich vervolgens ontspannen of slaperig voelen. Ze moeten meestal een herstelfase ondergaan, waarin ze geen nieuwe erectie kunnen bereiken. Deze periode is variabel bij mannen. Bij een 18-jarige is dit meestal minder dan 15 minuten. Bij oudere mannen kan dit 10 tot 20 uur zijn. De gemiddelde herstelfase is ongeveer 30 minuten. De meeste mannen zijn meestal verzadigd na één orgasme. Vrouwen daarentegen kunnen meerdere orgasmes na elkaar beleven zonder dat ze hun opwinding verliezen.

Video: het mannelijk orgasme uitgelegd