Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Masturberen: een gezonde activiteit of niet?

Zelfs al wordt er niet zo vaak over gepraat, masturberen is iets wat veel mensen doen. Masturbatie is de meest natuurlijke manier om je eigen lichaam te leren kennen, genot te voelen en de seksuele spanning die eruit voortvloeit los te laten. Maar is het ook gezond? Ja, dat is het zeker! Masturbatie heeft duidelijkere gezondheidsvoordelen dan een multivitamine, zoals het verminderen van stress. Lees verder en ontdek waarom je masturberen zou moeten toevoegen aan je innerlijk welzijn!

Hoe gezond is masturberen?

Ongetwijfeld heb je al heel wat negatieve dingen gehoord over masturberen. Bijvoorbeeld, dat het slecht voor je is omdat het onvruchtbaarheid zou veroorzaken of omdat het je geslachtsdeel laat krimpen. Vaak wordt ook gezegd dat eens je met masturbatie begint, je er verslaafd aan geraakt. Maar wees gerust, hier klopt niks van! Masturberen is helemaal niet ongezond en slecht voor je. Het kan je gezondheid zelfs een flinke boost geven, zowel fysisch als psychisch. Bovendien hoef je je zelfs geen zorgen te maken over geslachtsziektes en zwanger raken als je masturbeert. Enkele gezondheidsvoordelen van masturbatie zijn:

  • Het laat seksuele spanning los
  • Het is een stressverminderaar
  • Het zorgt voor een betere slaap
  • Het verbetert je zelfrespect en het beeld dat je hebt over je eigen lichaam
  • Masturberen tijdens de menstruatie verlicht krampen en spierspanning
  • Masturberen kan een hulpmiddel zijn bij erectiestoornissen of andere seksuele problemen

Masturberen voor een beter seksleven met je partner

Masturbatie is tevens een hulpmiddel om erachter te komen waar je seksueel opgewonden van raakt. Waar wil je bijvoorbeeld het liefst aangeraakt worden? Hoeveel druk voelt goed? Hoe snel of hoe langzaam? Als je leert hoe je zelf voor een orgasme kunt zorgen, wordt het een stuk makkelijker om dit te beleven tesamen met je partner. Uiteraard moet je dan wel durven praten met je partner! Het is een fabeltje dat masturberen wanneer je een relatie hebt, automatisch betekent dat je partner je niet genoeg bevredigt. Integendeel, masturberen en praten met je partner kan het seksleven voor beiden verrijken. Maar wanneer masturbeer je teveel en kan het voor problemen gaan zorgen?

Teveel is te veel!

Hoeveel keer per dag of per week je masturbeert, zal je gezondheid niet in gevaar brengen. Als je meermaals per dag masturbeert en voelt dat je een gebalanceerd, gezond en bevredigend leven hebt, dan ben je ongetwijfeld een gelukkig vrouw of man. Maar zelfs al heb je een begripvolle partner, te veel masturberen kan ook voor problemen zorgen. En niet alleen binnen je relatie of huwelijk! Als je werk, je verantwoordelijkheden, sociale leven en relatie flinke deuken te verduren krijgen, omdat je je gaat afzonderen en overdreven bezig bent met masturberen, dan mag je jezelf nog een expert noemen in masturberen: je hebt ook een verslaving tot stand gebracht, waardoor het masturberen minder gezond voor jou en je omgeving is geworden. Misschien vergelijk je het niet als een gokverslaving, maar dat is het wel! Zoals elke verslaving verstoort een masturbatieverslaving je leven en is het moeilijk om ervan af te komen zonder hulp van een therapeut.

Video: hoeveel keer per week masturbeert een Nederlander?

Houd het masturberen veilig!

Net als om het even welke andere activiteiten met een laag risico op blessures, heeft masturberen ook zijn ongemakken en risico's. Zo kan regelmatig masturberen of ruwe masturbatie een lichte vorm van huidirritatie veroorzaken. Tijdens het krachtig masturberen van een penis in erectie kunnen de zwellichamen die zich vullen met bloed ook gescheurd raken, een zeldzame maar gruwelijke aandoening die penisbreuk wordt genoemd. Naderhand lijkt de penis op een aubergine, paars en gezwollen. In de meeste gevallen is een operatie nodig om het probleem te herstellen.