MEER TESTOSTERON? MEER LIBIDO? 

Probeer TESTOLAN 

GROTERE PENIS? STERKERE ERECTIE?

Probeer EXPANSIL CREAM

Het gebruik van vitaminen bij erectieproblemen: wat is het effect?

Er is geen groter probleem in de slaapkamer dan een penis die niet mee wil. Elke man met een erectiestoornis kent het gevoel van frustratie waarbij met een flinke hamerslag je mannelijkheid de grond wordt ingeboord. We zijn allemaal bekend met de kleine blauwe pil die een falende penis omzet in een rijzende ster, maar je hebt niet per se medicijnen nodig om je erectieprobleem te herstellen. Het goede nieuws is dat er voor sommige mannen ook holistische oplossingen werken. Tevens suggereren een aantal onderzoeken dat bepaalde vitaminen en voedingssupplementen ook kunnen helpen. Ongeveer 70% van de erectiestoornissen wordt hersteld met behulp van huismiddeltjes en natuurlijke behandelingen. Welk effect vitaminen op jouw erectieprobleem hebben, lees je hier. 

Vitamine D voor jouw penis

Je lichaam heeft deze vitamine nodig om calcium te absorberen en botgroei te bevorderen. Een tekort kan mogelijk resulteren in zachte botten bij kinderen (rachitis) en fragiele of misvormde botten bij volwassenen (osteomalacie). Maar dit zonnevitamientje is ook cruciaal voor de endotheelcellen die je bloedvaten gezond houden. De penis is een zeer gevasculariseerd orgaan en erecties zijn voornamelijk vasculaire gebeurtenissen. Bij een tekort aan deze vitamine wordt jouw bloedcirculatie geremd en zal het vermogen om een erectie te krijgen sterk verminderen. Heel wat onderzoeken tonen aan dat mannen met een tekort, vaker erectieproblemen hebben dan mannen met een optimaal niveau. Je huid blootstellen aan zonlicht en vitamine D-supplementen, zijn de twee belangrijkste manieren om de vitamine op te nemen. Je lichaam krijgt nooit de juiste hoeveelheid vitamine D uit enkel voedsel. De meest natuurlijke manier om extra's op te nemen, is door vette vis te eten en je huid te laten genieten van het zonlicht (ultraviolette B-stralen).

Andere vitaminen voor erectiestoornis

Hieronder de beste vitaminen die erectieproblemen hebben opgelost lang voordat de allom bekende kleine blauwe pil een populaire snelle oplossing werd.

Vitamine C

Vitamine C helpt de bloedcirculatie te verbeteren. Vitamine C kan dus het vermogen om een erectie te krijgen boosten. De vitamine kan niet ergens in het lichaam opgeslagen worden. Het is dus belangrijk dat je elke dag opnieuw voedsel eet met een hoog vitamine C gehalte. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Broccoli
  • Spinazie
  • Citrusvruchten
  • Bessen
  • Ananas

Vitamine B3

Een dagelijkse dosis B3 (niacine) verbetert het krijgen van een erectie, vooral bij mannen met een hoog cholesterolgehalte. Ook deze vitamine helpt de bloedcirculatie te optimaliseren, maar zal ook ontstekingen verminderen. Ontstekingen zijn één van de onderliggende oorzaken van zowel een hoog cholesterolgehalte als erectiestoornissen. Vitamine B3 werkt het krachtigst in combinatie met andere vitaminen. Een onderzoek aan de Sapienza Universiteit van Rome toonde aan dat een cocktail van propionyl-L-carnitine, L-arginine en niacine 40% van de erectieproblemen verbeterde of oploste. 

Zink

Een man kan niet zonder dit mineraal. Zink is nodig voor een gezond seksleven. Een tekort zal je al snel een laag testosterongehalte geven, met als gevolg dat je enkel zwakke erecties zult krijgen. Zink-supplementen zijn goede hulpmiddelen om jouw penis op te vrolijken. Naast de supplementen haal je zink ook uit levensmiddelen als oesters, schaaldieren, noten en zaden.

Vitaminen en een gezond dieet voorkomen vasculaire problemen

Erectiestoornissen kunnen het best worden behandeld door de onderliggende oorzaak van het probleem aan te pakken, ongeacht of dit een lichamelijke of psychische reden is. Het effect van vitaminen op je erectiestoornis is altijd positief. Maar naast het gebruik van vitaminen en zonlicht (vitamine D) is een gezond dieet erg belangrijk. Kies voor een dieet dat rijk is aan vezels en voedingsstoffen. Eet onder andere genoeg verse groenten, appels, haver en volle granen.

Video: huisarts Ilse Grootjans-Geerts: wanneer heb je kans op een tekort aan vitamine D?